Zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu o selu: Porodica iz Nakova dobila svoj krov nad glavom

Prvih 14 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama potpisano je juče u Beogradu.  Novi krov nad glavom dobiće 12 porodica sa teritorije čitave Srbije i dva mlada poljoprivrednika, rešena da započnu samostalno život, naveli su u Ministarstvu za brigu o selu.

Najviše zahteva stiglo je iz opština odnosno gradova Pirot, Nova Crnja, Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda i Pećinci.

Najveći iznos za nekretninu u vrednosti od 1.200.000,00 dinara dodeljen je u Kikindi – selo Nakovo za objekat površine 98 m2, i parcelu od 1746m2. U rangu najvećeg iznosa je i kuća u opštini Bač u selu Vajska.

Ovo nam mnogo znači, veoma smo zahvalni Ministarstvu za brigu o selu na ovom konkursu i prilici jer nas je podstakla da ostanemo da živimo na selu i deci pružimo bolje sutra, mirniji i zdraviji život. Imamo jedno dete, a drugo je na putu. Živeli smo sa njegovim roditeljima u zajednici, nemamo ništa protiv zajednice, ali ovo je naš korak ka osamostaljivanju. Jedva čekamo da se uselimo. Sve više ljudi želi da se udalji od gradske buke i na selu pronađe svoju oazu mira– rekla je Ana Mudrinić (25) koja je sa suprugom Nikolom Samardžijom (23) dobitnica kuće u Nakovu. Nikola je saobraćajni tehničar, bavi se i poljoprivredom, dok je Ana, inače rodom iz Banatskog Veliko Sela master ekonomista. Imaju sina starog 16 meseci.

Ovo predstavlja samo početak, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i najavio razmatranje oko 100 novih zahteva pristiglih na konkurs.

“Sledeća komisija imaće blizu 100 predmeta pred sobom. Radimo do utroška sredstava, imamo 500 miliona dinara do 1. novembra”, rekao je Krkobabić gostujući na Pinku i dodao da će u prvom ciklusu biti dodeljeno oko 500 kuća.

Podsećamo, ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom