Zahvaljujući humanim Kikinđanima operisan povređeni radnik Naftagasa

Danas je u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu operisan Dejan Jerinkić(30), jedan od dvojice teško povređenih radnika Naftagasa koji su nastradali u ekpsloziji kod Požarevca . Operacija Gorana Belančića(34), kako smo uspeli nezvanično da saznamo, na programu je sutra. Jerinkiću su na današnjoj operaciji pokrivene najkritičnije rane čime je smanjen rizik od infekcija i njegovo dalje stanje se prati. U ovoj nesreći, Jerinkiću je opekotinama drugog i trećeg stepena prekriveno 63 odsto tela a drugom teško povređenom Belančiću, 45 odsto kože od prvog do trećeg stepena opekotina.

Operaciji je prethodila jučerašnja velika humanitarna akcija održana nakon apela njihovih kolega, rodbine i prijatelja. Više od 50 Kikinđana je učesvtovalo u akciji davanja krvi u beogradskom Zavodu za transfuziju. U isto vreme, put Beograda je krenulo i 19 potencijalnih donatora kože, gde je na Klinici izabrano 5 najzdravih momaka koji su podrvgnuti kompletnom zdravstvenom pregledu. Dvojica su odmah zadžana i jutros su operisani, njihovo stanje je stabilno i smešteni su takođe u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

U telefonskom razgovoru sa prijateljima povređenih, saznajemo da je prikupljena dovoljna količina krvi a da će javnost biti blagovremeno obaveštena da li je potebno još donatora kože nakon procene lekara u postoperativnom periodu.

U ekspoziji je povređen još jedan Kikinđanin, Miroslav Radujko koji je zadobio blaže opekotine.