„Zabranjeno voće“ nasmejalo kikindsku publiku

„Kikindsko leto“ polako se bliži kraju, a vrhuncem manifestacije svakako možemo nazvati izvođenje komedije „Zabranjeno voće“. U dvorištu Narodnog muzeja tražilo se mesto više, jer su na sceni, u glavnim rolama nastupale proslavljene glumice Snežana Savić i Milica Milša. Predstava se izvodi nepune dve godine, a postala je hit, kako zbog glumaca, tako i zbog same radnje.

Venecija renesansnog doba bila je raskošna i mondenska. U ovakav ambijent veoma lako se uklopila velika dama domaće scene Snežana Savić. Poznata po ulogama zavodnica, ovoga puta ponovo je predstavljala „femme fatale“:

-Ovo je jedna opasna žena, koja zna da rešava situacije, da zakuvava, ispravlja i prepravlja. Vrlo je vešta i prava opasnica. U pitanju je veoma zanimljiva uloga, a uopšte su sve uloge u ovoj predstavi veoma interesantne. Govori se o večnoj temi muško ženskih odnosa, koja je toliko puta obrađena u celokupnoj literaturi.

Uloga Milice Milše donekle je drugačija. Ona je oživela koketu, jer su žene venecijanskog doba bile slobodne i lucidne, donekle beskrupulozne:

-Prave sebi ugođaje čak i tamo gde ih nema. Nalaze način da se zabave i da im život bude lepši i lakši. Muževi su im uglavnom grubijani, ali simpatični. Oni obožavaju svoje žene i na kraju rade sve ono što gospođe zamisle.

Naše poznate glumice istakle su da im je uvek posebno zadovoljstvo da igraju u Kikindi, a dale su i savet svim mladim ljudima, koji žele da se bave glumačkim pozivom. Više o ovim temama, pogledajte u emisiji „Riznica“, koja je premijerno na programu u subotu, 26. avgusta, od 11 sati.