Za podsticaje za poljoprivredu stiglo 448 zahteva

Za podsticaje za poljoprivredu stiglo 448 zahteva

Do 15. oktobra poljoprivrednici sa teritorije grada Kikinde imali su mogućnost da konkurišu za subvencije u okviru javnih poziva podrške poljoprivrednicima. Programom podrše ruralnog razvoja u budžetu je bilo opredeljeno 20,2 miliona dinara, istakao je Ljuban Sredić, član Gradskog veća.

-Proizvođači su mogli da se opredele za jednu od 15 mera podrške. Konkursi su zatvoreni osim za podsticaje za kreditnu podršku i sufinansiranje neškodljivog uklanjanja životinjskih ostataka za koje se mogu podneti zahtevi do 1. decembra. Stiglo nam je ukupno 448 zahtevarekao je Ljuban  Sredić, član Gradskog veća.

 

Ukupno će za subvencije biti dodeljeno 8,2 miliona dinara. Sredstva se isplaćaju odmah po obradi zahteva.Licitacija državne zemlje biće održana u decembru, kaže naš sagovornik.

Sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta namenski se troše.Planiranih 93 miliona dinara ulaže u uređenje i čišćenje kanala za navodnjavanje i odvonjavanje, opremanje poljočuvarske službe, podizanje vetrozaštitnih pojaseva, uređenje atarskih puteva, protivgradnu zaštitu.