Za obnovu stare zgrade OŠ “Đura Jakšić” grad uložio 11 miliona dinara

Stogodišnja vrata, na ulazu u zgradu u kojoj je smeštena OŠ “Đura Jakšić“ zamenjena su novim funkcionalnim vratima, a stara deo ove škole potpuno je opremljen novim prozorima. Grad je ove godine za namene rekonstrukcije ove školske zgrade, što osim stolarije podrazumeva i potpunu zamenu dotrajalog krova, izdvojio ukupno 11 miliona dinara.

U OŠ „Đura Jakšić“ završeni su radovi na starom delu zgrade. Televizija Rubin je pratila sve faze rada, što podrazumeva renoviranje stare zgrade koja je bila potpuno dotrajala i za čega je loklana samouprava izdvojila značajna sredstva, kako bi đaci, kao i zaposleni dobili optimalne radne uslove, navela je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak:

-Što se Gradske uprave tiče, vi znate da mi godinama potenciramo  investicije u sve obrazovne ustanove. Ove godine je škola “Đura Jakšić” škola koja je dobila najveću investiciju i ona je vredna 11 miliona dinara. Dakle, menjani su  stolarija i krov na školi. Lično mislim da kada se završe te kapitalne investicije, grad može da pomogne pri opremanju kabineta kao i obnovi didatktičkih pomagala, kako bi nastava bila što kvalitetnija.

Radovi na rekonstrukciji krova i dotrajaloj stolariji obavljali su se dva ipo meseca, tačnije tokom trajanja letnjeg raspusta, rekla je direktorica škole Biljana Šimon i dodala:

-Dotrajali prozori i krov koji je prokišnjavao su zamanjeni. Đaci, kao i mi  zaposleni započeli smo ovu nastavnu godinu u obnovljenoj zgradi u daleko boljim uslovima. Sva sredstva su izdvojena iz budžeta grada i ja se zahvaljujem lokalnoj samoupravi za izdvojena sredstva, bez ovako velikih ulaganja škola ne bi mogla. U ovoj školi su već počeli planovi za sledeće radove.

-U planu je da se uradi fasada zgrade i kada se to završi, završili smo sve radove na starom delu zgrade škole.

Osim fiskulturne sale, u planu je sređivanje ventilacije, zatim svlačionice, kao i sanitarni čvor. Kako Šimon dalje objašnjava, od pre mesec dana u dvorištu škole su postavljene i četiri nove klupe.

Tim za preduzetništvo, koji je sastavljen od nastavnika i đaka, takođe će planirati jedna Sajam preduzetništva, a sva sredstva koja se budu prikupila biće usmerena ka osluškivanju potreba učenika, kako bi i eksterijer škole bio što prijatniji.