Za infrastrukturne radove u Novim Kozarcima izdvojeno 3,7 miliona dinara

Dragoljub Ćosić po drugi put našao se na čelu Mesne zajednice Novi Kozarci. Njegov prvi mandat trajao je od 2008. do 2012. godine, a u odnosu na taj period došlo je do pozitivnih pomaka kada je u pitanju rad lokalne samouprave.

-Čini mi se da se ovog puta iz Grada više vodi računa o kontroli novca i svega ostalog. Što se tiče infrastrukturnih radova, za ovu godinu je predviđeno oko 3,7 miliona dinara za završetak druge kapele u Novim Kozarcima. Kada se završi 2018. godina i ovaj veliki posao, koji je bio aktuelan i u prethodnom mandatu, pravićemo dugoročniji plan za naredne tri godine koliko traje mandat.

Planiran je i završetak asfalitiranja Ulice Kralja Petra Prvog.

-Ove godine se završava glavna ulica. Kozarci su ostali kao jedino selo koje nije imalo urađenu glavnu ulicu što se tiče asfalta. Prema mojoj proceni, obavljeno je oko 70 odsto posla i ove godine očekujemo završetak. Uz to, prošle godine je asfaltirana i Ulica Slavka Rodića. Prvi put, posle mnogo godina, grad ima dobru strategiju i više se ne bavi krpljenjem rupa po sporednim ulicama, nego se radi kompletno presvlačenje novim slojem asfalta. Ove godine planirano je i asfaltiranje Ulice Generalna Drapšina.

Osim u infrastrukturu, sredstva iz budžeta Grada biće usmerena i prema važnim društvima i organizacijama ove mesne zajednice.

-Za sportska opredeljeno je 1.762.000 dinara, a što se tiče udruženja građana izdvojeno je 530.000. Novi Kozarci imaju 13 udruženja: 11 udruženja građana i dva sportska društva. Novca nikad dosta. U selima je mali broj stanovnika, ljudi sve više odlaze odavde. Jedino su ta udruženja ostala da „žive“ po selima i treba ih podržati.

Jedan od trenutno gorućih problema Novih Kozaraca je nepostojanje apoteke, što bi takođe trebalo da bude rešeno uskoro:

-Postoji zainteresovanost privatnika, koji trenutno uređuju lokal ispod motela i nadam se da će u narednih mesec dana i ovaj problem biti rešen. Žao mi je što to nije na mestu gde je bila državna apoteka, koja se nalazila odmah pored ambulante, ali se, prema mojim saznanjima, pojavio vlasnik te kuće i trenutno ne možemo to rešiti. Ipak, imamo obećanje od gradonačelnika da će probati da naprave dogovor sa vlasnikom i ako to uspe, apoteka će se vratiti na staru lokaciju.

Ćosić je ambiciozno ušao u novi mandat. Želja mu je da se svi događaji po kojima su Novi Kozarci prepoznati podignu da viši nivo i da ovo selo postane dobro mesto za život za sve generacije.