Za đaka generacije u SSŠ „Miloš Crnjanski“ izabran Petar Mitrović

Školska 2016/2017. godina bila je veoma uspešna za SSŠ „Miloš Crnjanski“. Učenici su pokazali zavidno znanje na takmičenjima, a i sama ustanova bila je domaćin republičkog takmičenja iz hemije. Maturiralo su 92 učenika i dodeljeno je devet Vukovih diploma.

Za učenika generacije izabran je Petar Mitrović. Ovaj mladić dolazi iz Bočara i završio je smer arhitektonski tehničar. Uz odličan uspeh, Petar je stigao da se bavi i hobijima, literarnim stvaralašrvom i umetničkom fotografijom.

-Jako sam zadovoljan što sam išao u ovu školu. Ponosan sam na tu činjenicu, ali i na sve vukovce i ceo moj razred, u kojem kreativnost zaista nije imala granice.

V. d. direktora škole Milorad Karanović istakao je razloge zbog kojih je baš ovaj momak izabran za đaka generacije.

Petar je divna ličnost. Učestvovao je na mnogim takmičenjima i ima širok spektar znanja, kao i angažovanja kojim se bavio. Zbog toga je Nastavno – naučno veće odlučilo da on ponese ovu laskavu titulu.

Srednjoškolsko doba za mnoge je jedan od najlepših perioda u životu. Petru će u sećanju ostati druženje i šale, a sada ga očekuje prijemni ispit na fakultetu, za koji se sprema od oktobra. Sa druge strane, SSŠ „Miloš Crnjanski“ upisuje učenike prvog razreda. U ovoj školi posebno su ponosni što primenjuju dualni sistem obrazovanja.