Za bezbedniju vožnju najmlađih

Lokalna samouprava u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovala je obuku za mlade roditelje čiji je cilj da se unapredi bezbednost dece u saobraćaju. Polaznicima obuke je ukazano na to kako se postavljaju i koriste sedišta.
-U Kikindi je za obuku bilo više od 50 prijavljenih, ali je seminar moglo da pohađa njih 20. Ovakve edukacije su važne jer statistika pokazuje da u saobraćajnim nesrećama deca u najvećoj meri stradaju jer nisu adekvatno zaštićena – istakao je član Gradskog veća Milivoj Linjački.


Kikinda je jedna od 20 lokalnih samouprava u kojima je realizovana obuka. Branko Stamatović, načelnik Odeljenja za lokalne samouprave Agencije za bezbednost saobraćaja istakao je da je neophodno da se podigne svest svih građana o značaju upotrebe auto sedišta.
-U Kikindi 51,7 odsto građana pravilno koristi dečije zaštitne sisteme, dok ih je u naseljenim 17,1 procenat. Savet za bezbednost saobraćaja Kikinde i Agencija za bezbednost saobraćaja radiće na tome da se poveća procent upotrebe zaštitnih dečijih sistema na 85 odsto – rekao je Branko Stamatović.
Agencija za bezbednost saobraćaja u okviru edukacije dodeliliće više od 500 dečijih auto sedišta u Srbiji.