Vukmirica: Nova gradska pijaca do 30. juna, u julu počinje izgradnja fabrike vode

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode finansiraće se kreditom KFW banke u visini od 6 miliona evra, dok će još 3,5 miliona evra obezbediti Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Početak radova trebalo bi da usledi u julu, a izvođač ima rok od 828 dana da posao privede kraju. Izvođač radova je konzorcijum koji čine austrijska kompanija “Uniha” sa firmama “Set” iz Šapca i MPP “Jedinstvo” iz Užica, precizirao je gostujući u emisiji “Rezervisano” Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvoj grada.

Došli smo do toga da možemo da potpišemo ugovor između grada, Ministarstva građevine i JP Kikinda, čekamo da se usklade slobodni termini ministra i predstavnika lokalne samouprave. Znam da se na završetak ovog projekta čeka veoma dugo, bilo je i realnih i objektivnih okolnosti zašto je to trajalo dugo. Sa direktorom JP Kikinda Ninom Žuvelom učestvovao sam u nizu razgovora u proteklih pet, šest meseci, dosta toga smo postigli da otklonimo neke nedostatke, da projekat bude maksimalno moguće dobar, da ne dođemo u situaciju da kasnije bude nekih problema. Realno je da u julu krenu radovi.

Na pitanje zbog čega do sada nije potpisan ugovor, Vukmirica kaže:

Ne volim da se osvrćem unazad i da pričam da li je neko bio kriv ili ne. Mogu da odgovoram na svako pitanje od kad sam ja prešao u ovaj resor. Akcenat u našim razgovorima sa predstavnicima konsultantske firme “Setek” i sa ljudima iz Ministarstva bila je tehnologija, kvalitet radova i kvalitet buduće vode za piće. Ono što je još naša obaveza je zamena preostalih dotrajalih cevi, u novcu to je oko 140, 150 miliona dinara bez PDV-a. Dosta toga je urađeno, ostao je još deo, a tu je period od dve, dve i po godine ispred nas da to završimo.

O završetku izgradnje pijace i uređenju prostora oko pijace, faznoj obnovi i rekonstrukciji Opšte bolnice, značaju buduće saobraćajnice Sombor-Kikinda kao i važnosti donošenja izmena i dopuna Plana detaljne regulacije, pogledajte u emisiji “Rezervisano”.