Vukan, prva beba u 2018. godini

Prvu bebu u 2018. godini, na Porođajnom odeljenju kikindske Bolnice, na svet je donela 22-godišnja Snežana Latković iz Banatskog Velikog Sela. Vukan, koji na rođenju bio težak 3.950 grama i 54 centimetara dugačak, drugo je dete u porodici i biće najlepši poklon dvoipogodišnjoj sestri Leni.

-Pomoć je uvek dobrodošla hvala lokalnoj samoupravi i Crvenom krstu što misli na nas – rekla je Snežana Latković.

U ime gradske uprave vaučer u iznosu od 40.000 dinara predala je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika:

-Meni je veliko zadovoljstvo što u ime grada Kikinde mogu da pozdravim prvog sugrađanina. I njemu i roditeljima želim puno zdravlja, sreće i ljubavi, kao i svim ostalim mališanima na odeljenju.

Za sve bebe na Porođajnom odeljenju, kojih je ove godine čak 11, Crveni krst pripremio je pokolon pakete sa najneophodnijom opremom.

-Prva aktivnost Crvenog krsta svake godine je poseta Porođajnom odeljenju i ovo nam je jeda od najdražih akcija koju organizujemo. Uvek se radujemo ovom danu jer je ovo način da pokažemo majkama da mislim na njih i njihove mališane – rekla je Marijana Mirkov iz Crvenog krsta.

Interesantno je da su i poslednje bebe rođene u prošloj godini dečaci, blizanci, Nikola i Filip, a njihovoj majci 27-godišnjoj Ivani Stančić iz Mokrina to su treće i četvrto dete jer kod kuće ima još dva sina od devet i sedam godina. Rođeni su u 19 i 10 i 19 i 20 minuta 31. decembra.

U Novoj 2018. godini rođene su četiri bebe. Prošle godine ukupno je u kikindskom porodilištu rođeno 496 beba, što je za dvadesetak više u odnosu na pretprošlu godinu.