VŠSSOV: Konkurs za upis nove generacije studenata

Visoka škola strukovnih studija za obraozvanje vaspitača u Kikindi raspisala je konkurs za upis nove generacije studenata osnovnih i specijalističkih studija u narednoj školskoj godini. Tako bi već od oktobra Škola trebalo da bude bogatija za 195 studenata, jer na osnovnim studijama ima mesta za 145, a na specijalističkim stukovnim za 50 studenata.

Kako je istakao dr Zoran Mijić, direktor jedine visokoškolske ustanove u našem gradu, cena školarine godinama se nije menjala i na osnovnim studijama ona iznosi 48.000, a na specijalističkim 80.000 dinara. Može se platiti u osam, pa i više mesečnih rata. Na osnovnim studijama, koje obuhvataju tri smera: vaspitač dece predškolskog uzrasta, vaspitač dece jaslenog uzrasta i vaspitač za tradicionalne igre, ima 70 budžetskih mesta, dok su preostalih 75 i svih 50 studenata sa specijalističkih studija na samofinansiranju.

Budući brucoši, odnosno studenti osnovnih strukovnih studija, nakon prijavljivanja na konkurs, koje će se održati 22, 23, 24 i 26. juna polagaće prijemni ispit:

Provera govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti i prijemni ispit u vidu testa opšte kulture i informisanosti održaće se 29. juna, kada će i izaći preliminarna rang lista. Upis budućih brucoša planiran je za 5, 6 i 7. jul, kaže Mijić i dodaje da nastava počinje oktobra, a programi su prilagođeni studentima.

Studiranje je pogodno i za sve one koji su zaposleni. Posebno je ponosan na činjenicu da često dobije povratnu informaciju o kvalitetu rada vaspitača koji su završili ovu obrazovnu ustanovu. Osim toga, Škola je članica Evropske asocijacije visokih škola, što znači da su njene diplome priznate u svim zemljama u kojima se sprovodi bolonjski proces.