Vrtić “Plavi čuperak” je dežurni vrtić, tokom leta

Tokom letnjeg raspusta dežurni vrtić za grad Kikindu i okolna sela će biti „Plavi čuperak“. Kapacitet ovog vrtića je 200 mesta, a do sada se 130 roditelja izjasnilo da će dovoditi svoje mališane u vrtić, tokom letnjih meseci.

Iz PU „Dragoljub Udicki„ su anketirali roditelje dece, koja su inače upisana u ovu ustanovu, kako bi uvideli koliko je interesovanje roditelja za boravak njihovih mališana u vrtućima tokom leta. Nakon ankete, ustanovljeno je da vrtić „Plavi čuperak“, koji ima dovoljan kapacitet i ovoga leta bude dežurni vrtić, na teritoriji grada i okolnih sela, rekla je zamenica direktora ustanove, Eržebet Savanović.

Vaspitači, koji su angažovani su iz svih 18 vrtića . Inače, dodala je Savanović upis mališana za sledeću nastavnu godinu je zvanično završen 15. maja, međutim, pošto nisu svi roditelji ispoštovali taj rok, iz Predškolske ustanove i dalje očekuju zainteresovane roditelje da upišu svoje mališane u željene vrtiće. Upis mogu obaviti svakog dana od sedam do 13 sati u Upravnoj zgradi PU „Dragoljub Udicki“