„Vreteno“ i „Osmeh za dar“ nagradili male Iđošane

Članice Udruženje za negovanje tradicije, narodnih običaja i rukotvorina „Vreteno“ iz Iđoša upriličile su u OŠ „Milivoj Omorac“ zabavu za najmlađe meštane ovog sela.

Sa gostima iz Fondacije „Osmeh na dar“ pripremile su paketiće i druženje uz muziku.

-Najmlađe Iđošane i polaznike naših kreativnih radionica obradovaćemo paketićima, koje smo dobili od studentske Fondacije „Osmah na dar“. Saradnju sa njima ostvarili smo preko mlade žene, sada iđoške snajke, koja poznaje te studente. Oni su se ponudili da pomognu, mi smo prihvatili. Mislim da je to jako lepo, pošto naša deca vredno rade, dobri su, sarađuju i učestvuju na svim manifestacijama koje organizujemo. Ovo je samo jedan od načina da nagradimo njihov rad i trud, kaže predsednica Udruženja „Vreteno“ Brankica Mikalački.

Na radost svih mališana, podeljeno je preko 50 paketića koji su studenti sakupili uz pomoć ljudi dobre volje. Vodilo se računa o uzrastu i polu, tako da su obradovani i predškolci i osnovci. Cilj akcije bio je širenje pozitivne atmosfere, što je glavna misija Fondacije „Osmeh na dar“, ističe aktivistkinja ove organizacije Sandra Bulut:

-Fondacija je nastala u Beogradu 2006. godine, kada je grupa studenata Pravnog fakulteta odlučila da sakuplja paketića za mališane na Kosovu i Metohiji. Tri godine kasnije, na Savindan zvanično nastaje Fondacija „Osmeh na dar“ i od tada, pored mališana sa Kosmeta, sakupljaju se paketići za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije. Novosadska baza Fondacije zadužena je za područje Vojvodine. Putem naše drugarice, koja je pre radila sa nama, a sad zbog privatnih obaveza to ne može, ostvarili smo saradnju sa Udruženjem „Vreteno“. Sa nama je i Deda Mraz, koji se sprema i koji će deci doneti slatkiše, slaniše, školski pribor i sve ono što je mališanima potrebno.

Deda Mraz se u međuvremenu spremio i došao na opštu radost najmlađih, ali i starijih. Paketići su podeljeni i druženje je nastavljeno. Za kraj, naše sagovornice poželele su da 2018. bude uspešna makar koliko i 2017. godina, zdravlje, sreću, puno uspeha, da deca budu vredna i da napreduju u školi, da se u selu dešavaju samo lepe stvari, kao i mnogo osmeha i ljubavi.