Vredno priznanje kikindskom nastavniku Goranu Gojkovu

Konkurs “Digitalni čas” na kome je bilo 160 radova organizovalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a cilj je bio da nastavnici informatičkog i tehničkog obrazovanja pošalju prikaz svog časa koji je drugačiji od ostalih.

To je uradio nastavnik tehničkog i informaičkog obrazovanja iz Kikinde Goran Gojkov i za svoj trud dobio je nagradu:
-Ja sam se se prijavio sa prikazom časa na kojem učenike uvodim u svet programiranja ,a učio sam ih i na koji način mogu da kontrolišu uređaje uz pomoć programiranja.

Priznanje mu puno znači jer je prvenstveno nagrađen rad sa učenicima. Gojkov napominje da je važno decu učiti o bezbednosti na internetu koji je sve prisutniji u svakodnevnom životu, a njegovi učenici ističu da paze sa kim sklapaju virtuelna prijateljstva.
Našem sagovorniku drago je što je informatika i računarstvo postao obavezan predmet, a u planu mu je da osnuje sekciju robotike u školi.


-Već u subotu učestvujemo na regionalnom takmičenju u Novom Sadu sa robotima koje je škola dobila prošle godine na konkursu Fondacije B92. Interesantno je da nam je jedna škola iz Amerike donirala lego robota tako da ćemo naredne školske godine učestvovati na takmičenju “First Lego League” – rekao je Gojkov.


Nagrađeni rad Gorana Gojkova biće uvršten u zbornik koji će biti objavljen na sajta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.