Voćari se nadaju dobroj berbi kajsija

Na prostoru od dva hektara, povremeni sugrađanin Mihail Mesaroš uzgaja 1200 stabala kvalitetne domaće kajsije. Kako kaže, voćnjak je posadio pre 16 godina i radi na podmlađivanju, te sporadično osušena stabla zamenjuje mladim. Ova godina obećava dobru berbu, te su pripreme već u toku. Kako je objasnio naš sagovornik, voćnjak se mora održavati i proveravati svako stablo, a za to je potrebno i  vreme ali odgovoran rad

Iako već godinama drži i pecaru, kako kaže, nije mu se još desilo da neko traži da obradi neobičnu vrstu voća, ili da pravi napitak od, recimo,  kukuruza.

U svojoj priči, ovaj vredni sedamdesetogodišnjak nas je poveo kroz voćnjake, ali i kroz destileriju, na koju je ponosan zbog velikog broja priznanja, za kvalitet, na koji je ponosan Kako kaže, posećuju ga iz raznih zemalja, u nameri da degustiraju njegove proizvode, po kojima je već odavno prepoznat.

 

Zanimljiv je podatak i da, iako je standardno voće za obradu jabuka, kajsija, dunja, dešavalo se da mu baš Kikinđani dođu sa idejom da obradi kupinu, malinu, a kako je i sam probao, neko voli da se pozabavi i posebnom rajkijom od lubenice.