Vladimir Jakšić pobednik međunarodnog takmičenja solo pevača

Kikinđanin Vladimir Jakšić već tri godine školuje glas u Srednjoj muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. Da sve ide dobrim tokom pokazuje i nedavni uspeh koji je ostvario ovaj mladi bariton na jednom prestižnom takmičenju.

-U pitanju je 15. međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ u Beogradu. Održano je na „Kolarcu“ i okupitlo je mnogo učesnika, a u mojoj kategoriji nas je bilo oko 30. Posebno su ocenjivani muški i ženski glasovi. Osvojio sam prvu nagradu, a pripremao sam se oko dva meseca za ovo takmičenje.

Nije bilo lako odlučiti se za pesme koje će izvesti, ali je uz pomoć profesorice ipak uspeo da napravi dobar izbor.

-Moja profesorka pevanja se zove Ana Aleksić Sajrer, a ja sam u njenoj grupi od 2014. godine i sve nagrade koje sam osvojio tu su zahvaljujući njoj, jer smo zajedničkim snagama radili. Numere smo profesorka i ja zajedno izabrali. Pevao sam od Frančeska Durantea „Vergin tutto amor“, od Šuberta „Aufenhalt“ i „Serenadu Don Žuana“ od Čajkovskog.

Iako je do sada više puta nastupao kao član hora i solista, Jakšića posebno raduje koncert koji će za par dana održati u svom rodnom gradu.

-Kikinđani će me čuti u sredu, 7. februara u 19 časova u Narodnom muzeju. To je moj prvi solistički koncert do sada. Na sceni ću imati podršku koleginica iz klase: Danijela Kondić, sopran i Jelena Jerković, koja je takođe iz Kikinde i ona će svirati na klaviru, pošto imamo kamerni ansambl „Bianco nero“, pa ćemo se i zajedno predstaviti.

Za mladog baritona treme pred koncert nema, ali blago i pozitivno uzbuđenje postoji. On je pozvao sve sugrađane da dođu i čuju lepe i pomalo zaboravljene melodije, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.