„Viza za nebo“ Vanje Bulića predstavljena Kikinđanima

Vanja Bulić predstavio je peti deo priče o mladom novinaru, kojeg okružuje surovost današnjice i organizovani kriminal. Osim o svom poslednjem romanu, poznati novinar i publicista predstavio je nekoliko svojih dela kikindskoj publici u velikoj sali Kulturnog centra.

Knjiga „Viza za nebo“ je triler koji ima elemente avanturističkog romana. Ubistva, tajne službe i organizovan kriminal okosnica su poslednjeg dela Vanje Bulića. U ovom trileru, u kojem je glavni junak mladi novinar, ima i religijskih simbola, poput Belog Anđela, koji predstavljaju ključ rešenja velikih problema.

U svakom mom delu istorijski i religijski simboli predstavljaju jedinu istinu. Ovoga puta, moj glavni junak treba dobro da prouči fresku Belog Anđela, kako bi rešio najveću misteriju.

Vanja Bulić publici je poznat kao novinar i kao autor i voditelj sad već kultne emisije „Biseri“. Manje je poznato da je napisao i roman „Lepa sela lepo gore“ prema kojem je snimljen i čuveni film. U svom književnom radu doticao se svih onih tema koji su okruživali njegovo, ali i naše neposredno okruženje.