Više sredstava za Mokrin

U Mesnoj zajednici Mokrin prioritet je uređenje ulica koje nemaju asfalat poput dela ulice Ivana Milutinovića. Kako će ova ulica biti sanirana do kraja godine, gradonačlenik Pavle Markov i v.d. predsednika mesne zajednice Goran Dumitrov posetili su ovaj deo Mokrina.

-Deo ulice Ivana Milutinovića je u katastrofalnom stanju. Kretanje meštanima naročito je otežano u ovo doba godine. Radovi su završeni na polovini i očekujem da uskoro počne i asfaltiranje. U toku je i rekonstrukcija platoa ispred Varoške kuće – rekao je Pavle Markov.

Predstavnici Mokrina sa gradonačelnikom su razgovarali i o planovima za naredni period. Za radove u Mokrinu opredeljeno je oko 10 miliona dinara

-Hvala gradonačelniku što sve prati, kao i na tome što su mesne zajednice dobile više sredstava nego ranijih godina. Očekujem da će se taj trend nastaviti. Svi ćemo se truditi da obezbedimo i sredstva na konkursima Republike i Pokrajine. U toku su i radovi na Obradovićevoj bari vrednosti 3,5 miliona dinara. Završeno je i čišćenje kanala K1 – istakao je Goran Dumitrov, v.d.predsednik MZ Mokrin

U Osnovnoj školi “Vasa Stajić” u toku je uređenje šest sanitarnih čvorova. Sredstva za radove obezbeđena su u gradskoj kasi.

-Radi se kompletna zamena postojećih sanitarnih čvorova, što je bilo preko potrebno. Očekujem da se radovi uskoro završe. Na ovaj način stvorićemo bolje uslove za sve đake u Mokrinu – napomenuo je Markov.

-Sanacija sanitarnih čvorova odvija se noću kako bi nastava tekla neometano. U protekle dve godine zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave u školu je uloženo dosta sredstava. Urađena je fasada , a kupljena su i savremena nastavna sredstva – dodao je Nenad Kihas, direktor OŠ “Vasa Stajić”.

U OŠ “Vasa Stajić” očekuju i zamenu dotrajale stolarije prozora i vrata, koja datiraju iz 1963. godine. Osim 463 učenika od prvog do osmog razreda u ovoj obrazovnoj ustanovi odvija se i nastava vezana za osnovno obrazovanje odraslih koju pohađa više od 70 polaznika.

Gradonačelnik Kikinde susreo se i sa rukometašicama kluba “Mokrin”:

-Za Mokrin je specifično da su sportski klubovi na zavidnom nivou. Pre svega mislim na rukometaše i rukometašice. Za to treba zahvaliti svima koji se trude da klubovi budu što uspešniji. Pripremili smo i dresove sa gradskim grbom koji su uručeni članicama kluba.

U ovom klubu je četrdesetak registrovanih igračica. Članice ženskog rukometnog klubu “Mokrin” 2003. godište pre godinu i po dana bile su vicešampionke države. Mokrinčanke su od najniže dospele do Prve lige Sever, a uspešne su i na međunarodnim turnirima u Rumuniji.