Više od 400 učenika predstavljaće Kikindu na Sportskoj olimpijadi školske omladine

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, najznačajnije je i najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola iz sedam okruga Vojvodine. Među njima će biti i Kikinđani kojima je puno uspeha na predstojećem takmičenju poželela zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić.

-Organizator ove olimpijade je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a učenici će se takmičiti u 14 disciplina. Pravo učešća osigurala su deca koja su pobedila na okružnim takmičenjima. Naš grad, koji je od strane Pokrajine prepoznat kao sredina koja ulaže u školski sport, predstavljaće više od 400 osnovaca i srednjoškolaca – istakla je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika.

Jelena Krvopić, koordinatorka za školski sport dodala je da je ovo osma olimpijada koja će se održati od 17. do 20. maja u Novom Sadu.

-Karakteristično za ovogodišnje takmičenje je to što će se pored osnovaca takmičiti i srednjoškolci. Moram da naglasim da ovakvi uspesi ne bi bili mogući bez podrške lokalne samouprave – rekla je Jelena Krvopić.

Školska olimpijada održava se svake četvrte godine, a među takmičarima će se naći i 16-godišnja stonoteniserka kluba “Galadska Kikinda” Ivana Mršić.

-I pre četiri godine bila sam na ovom takmičenju, ali tada sam bila deo ekipe. Bili smo treći što je bio veliki uspeh za nas. Ove godine nastupam pojedinačno i takođe očekujem medalju – dodala je Ivana Mršić, stonoteniserka.

Na Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine učestvovaće oko 4.500 takmičara iz čitave Pokrajine. Učesnici će se nadmetati u: atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, streljaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici.