Više od 1500 posetilaca u 11.Noći muzeja

Noć muzeja, kao manifestacija, jedanaesti put je organizovana u Kikindi. Mnogobrojni posetioci su u periodu od 18 do jedan sat nakon ponoći, osmišljenim programom organizatora, sprovedeni kroz razne segmente istorije i razvitka devet kikindskih sela.

Noć muzeja je kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija u okviru kog su izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć i posetiocima je omogućena ne samo jednog muzejskog ili izložbenog prostora već više njih. Ovoga puta su posetioci imali mogućnost da se upoznaju sa glavnim karakteristikama kikindskih sela, što su mnogi ocenili kao vrlo dobar potez organizatora.

Svake godine bira se tema iz lokalne istorije, kojom bi mogli da zaintrigiraju, kako domaće stanovništvo, plasirajući informacije, do kojih je bio poduhvat doći, pa sve do onih, koji kroz ovakve manifestacije, u svojstvu gosta posetioca upoznaju istoriju Kikinde i okolnih sela.

 

Manifestacija je sama po sebi, nakon deset godina dobila jedan ozbiljniji karakter, te je za očekivati da je sve više zainteresovanih posetilaca, u okviru Noći mutzeja, mišljenja je i član OV Milivoj Linjački

 

Udruženja žena, koja su aktivna u okolnim selima, imala su prezentaciju jela, tipičnih za svako selo ponaosob, a posetioci su mogli da degustiraju ponuđeno

Manifestacija je ove godine bila održana u 120 gradova širom sveta, od tog broja 54 muzeja u Srbiji je otvorilo svoja vrata za sve posetioce. U okviri kikindske manifestacije, više od 1500 posetilaca je  propratilo interesantan program. Inače, prva Noć muzeja održana je u Berlinu, 1997. godine. Zbog velikog interesa i načina na koji je ideja o samom događaj realizirana ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova širom Europe pa i sveta.