Vidovdanski kup Kikinde u streličarstvu u nedelju u 10h

U nedelju će, po prvi put u Kikindi, biti održano takmičenje u olimpijskom streličarstvu – disciplini koja se gađa na Olimpijskim igrama na distanci od 70m. Organizator događaja je Streličarsko udruženje “Apolo”.

Na Vidovdan, na stadionu ŽAK-a u sa početkom u 10 časova biće održano nadmetanje streličara iz svih delova Srbije u olimpijskom streličarstvu. Ovo je prvi autdook turnir u organizaciji Streličarskog kluba “Apolo”.

– Očekujemo dolazak većine klubova u Srbiji. Pozivam posetioce da pogledaju ovo takmičenje I disciplinu koja je zastupljena na Olimpijskim igrama, Zaviša Lučić, direktor takmičenja i trener SU Apolo.

I za kikindske streličare prethodni period nije bio lak jer se nisu odvijali treninzi niti turniri pa je neizvestan i uspeh na predstojećem turniru. Olimpijsko streličarstvo u nedelju, biće propraćemo svim zaštitnim merama.

Što se tiče izvođenja treninga imali smo problema naravno jer je bila na snazi zabrana kretanja. Posle toga nas je i vreme ometalo. Videćemo kako su se streličari našli da u kućnom uslovima održavaju formu. Što se tiče ostalih takmičara na turniru preduzećemo sve mere zaštite preporučene od kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19. Naravno, zamolio bih I posetioce da se drže tih preporuka, fizičke distance od jednog metra, biće obezbeđena dezinfekciona sredstva a organizacioni tim nosiće maske I rukavice. Ono što možemoda sevetujemo posetiocima da dođu sa dvogledima ili monokularima da bi mogli lakše da prate takmičenjima sa uvećanjem od bar deset puta, dodaje Zavišin.

Ulaz na Vidovdanski kup Kikinde u streličarstvu se neće naplaćivati a završetak se očekuje oko 17 časova kada će uslediti ceremojia dodela medalja. Streličarski klub “Apolo” ima oko 20 aktivnih streličara, a očekivanja su da će početi sa treniranjem i mlađih kategorija.