Vesni Čipčić dodeljena Plaketa Grada Kikinde

Uz veliki trud i zalaganje lokalne vlasti i predstavnika u Skupštini Srbije, prošle godine Kikindi je vraćen status koji joj kao centru severnog Banata i pripada.Tako je ispravljena nepravda iz 2007. godine kada je Kikinda izostavljena sa spiska 19 mesta koja su dobila status grada. Proslava godišnjice od kada je Kikinda ponovo postala grad, a Kikinđani građani i građanke obeležena je mnogobrojnim kulturnim sadržajima, kao i svečanim prijemom u Skupštini Grada. Gradonačelnik Pavle Markov rekao je da je 70 miliona dinara stiglo više u Grad Kikindu u odnosu na period dok smo bili opština.

-Kikinda je pronašla novi put. Počeli smo da otvaramo prve industrijske zone i imamo prve strane investitore koji dolaze u naš grad. Polako, ali sigurno postajemo predvodnici severnog Banata i na tome se nećemo zaustaviti – istakao je Pavle Markov, gradonačlenik.

Prvi čovek grada uručio je Plaketu Kikinde proslavljenoj glumici Vesni Čipčić.Ona je istakla je da Kikindu nosi u srcu i da joj svaki boravak u rodnom gradu pričinjava zadovoljstvo.

-Divno je dobiti plaketu na kojoj piše:”Za ponosno nošenje Kikinde u srcu”. Da li postoji bolji način od ovoga da se grad nekome oduži. Kikindu nikada ne zaboravljam i ona je uvek u mom srcu – rekla je Vesna Čipčić.

Poznata glumica piše knjigu o svom ocu poznatom kikindskom učitelju Dimitriju Čipčiću koja će biti predstavljena u našem gradu.