“Velikoselke” u poseti “Našoj kući”

Članice Udruženja žena „Velikoselke“ u prvoj poseti Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ kroz kuvarsku radionicu pokazale korisnicima kako se prave tradicionalne pite sa sirom i sa krompirim.

A bilo je veselo u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite, „Naša kuća“ kao što je postalo neka vrsta obeležja standardnog raspoloženja, u prostorijama ovoga centra.

Ovakva druženja, kako je objasnila direktorica Centra Cecilija Šajber, su vrlo značajna za sve korisnike usluga Centra, te se srdačno zahvaljuju „Velikoselkama“ i nadaju se nastavku saradnje:

-Mi smo uvek srećni kad nam neko dođe u goste i to skroz dinamiku promeni i taj dan bude potpuno poseban. Osim toga, svakako naši korisnici petkom imaju aktivnost koja se zove “Kulinarska radionica”. Ovo je ipak veština i tako da će ovo za nas biti jedna velika radionica. Nadamo se da će naši prijatelji ostati i naši doživotni prijatelji i da ćemo se dugo još družiti. „Velikoselke“ su, kako je navela predsednica udruženja Dragana Đurđević sa velikim oduševljenjem se odazivaju na pozive i uvek su spremne na sve vidove saradnje, a pogotovo ukoliko se od njih očekuje da pripreme pravu, tradicionalnu pitu:

-Danas smo došle da pokažemo kako se pravi pita sa sirom i pita sa krompirom. Pet naših članica, koje su stručne u pravljenju pite će pokazati svoje umeće. Ovo je prvi put da smo ovde, inače na inicijativu Jovana Anđelića, koji ovde radi i koji se trudi da ostvari što više kontakata sa ljudima koji se bave različitim delatnostima, koje opet mogu da pokažu u okviru ovakvih druženja. U samoj pripremi učestvovale su kako Velikoselke tako i korisnici centra. Prostor kuhinje je opremljen svim sredstvima, zahvaljujući Kancelariji za mlade, tako da se miris prave tegljene pite vrlo brzo počeo razvijati po celom prostoru.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ posvećena je radu sa decom i odraslim osobama sa posebnim potrebama. Uslugom dnevnog boravka obuhvaćen je sada već 31 korisnik.