“Velikoselke” donirale posteljinu Opštoj bolnici

Da humanost nađe svoj put, ali i način dokaz su članice Udruženja žena “Velikoselke” iz istoimenog sela, koje su pokrenule saradnju sa Opštom bolnicom.  Sa željom da pomognu kako ovoj ustanovi a pre svega pacijentima, rekla je predsednica ovog udruženja, Dragana Đurđević, one su sašile 24 kompleta krevetnine, što poklonu u koji su  utkani njihov trud i vreme daje posebnu vrednost:

-Kapacitet bolnice je daleko veći od naših mogućnosti, ali ovim puta apelujemo na sve firme, preduzeća, na sve dobre ljude da se sada organizuju, angažuju i da svoju pomoć usmere ka onima kojima je pomoć potrebna. Naše akcije se ovde ne završavaju, od ove godine na predlog Danice Rodić smo pripremile poklon paletić za svaku novorođenu bebu u Banatskom Velikom Selu.

Na osnovu dosadašnjeg angažovanja članice ovog udruženja su prepoznatljive, rekla je i glavna sestra Opšte bolnice Snežana Karanović:

Znam koliko su one i radne i vredne,  spremne i raspoložene  da pomognu. Ovoga puta su tu da bi poboljšale uslove boravka bolesnicima, koji su ovde i koji su bolesni. Uvek se čovek lepše i bolje oseća u čistoj i lepšoj posteljini.

 

“Velikoselke” su donele i tradicionalnu bosansku pitu sirnicu i upotpunile atmosferu u okviru koje je dogovorena još jedna saradnja. Naime, u planu je oganizovanje predavanja na različite teme, za sve zainteresovane žitelje BVS. U okviru prve edukacije, kako je navela Karanović, posvetiće se posebna pažnja karcinomu debelog creva.