Veliki Novogodišnji koncert Kulturnog centra, poklon gradu

U velikom Novogodišnjem koncertu, koji je održan u Narodnom pozorištu pred prepunim gledalištem, kroz muzičke tačke i u velikom stilu su se predstavili Hor Kulturnog centra Kikinda ”Attendite”, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, potom Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kikinda pod upravom Alberta Nađa i Ženska pevačka grupa ”Melizmi”.

I opet je velika sala Narodnog pozorišta bila premala da primi sve poštovaoce kulturnih zbivanja našega grada. Pozdravljajući ovakav napor i potrebu da se u gradu ovakva dešavanja što češće organizuju i zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić imala je pohvalne reči za novogodišnji hepening:

-Meni je veliko zadovoljstvo što sam večeras ovde. Suština ovog veličanstvenog događaja je u činjenici da je Kulturni centar uspeo da okupi  veliki  broj, prvenstveno Kikinđana, koji su zajedničkim radom ovo priredili. Verujte da je večeras 80 učesnika na sceni. Gradska uprava će ubuduće podržavati Kulturni centar i njegov razvoj, a pre svega  njegove namere i rad, da okupi veliki broj ljudi koji su ljubitelji umetnosti i kulture, a sa ciljem da nam Kikinda bude lepša i prijatnija. Ovo je prvenstveno praznik za uši i ja ću uživati, a verujem i svi prisutni.

Ovoga puta je KC sa svojim pevačkim ansamblima, uz gostovanja drugih sekcija organizovao spektakularni Novogodišnji koncert. Tokom dvosatnog programa publika je uživala uz praznične i izvorne pesme, zatim plesne tačke, pojedinačne i grupne izvedbe pevačkih grupa, kao i velikog hora, „Attendite“ koji uspešno vodi prof. dr Biljana Jeremić i koji beleži nedavni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

Organizator programa Marko Markovljev, čiji potpis inače stoji ispod organizacije najvećeg broja manifestacija u gradu, ovoga puta je premašio sebe, osmislivši novogodišnji spektakl, dokazao je da je jedan od onih koji stvarno vole ovaj grad i ponose se svim kreativnim i talentovanim ljudima koji žive u njemu.