Veliki jubilej džudoa

Čitava godina za džudo klub “Partizan” je u znaku velikog jubileja 50 godina od osnivanja kluba i početaka ovog sporta u Kikindi. Povodom petodecenijskog rada izdata je ilustrovana monografija “50 godina džudo sporta u Kikindi” autora Svetislava Vukmirice, a promociji je prisustvovao veliki broj bivših i sadašnjih džudista, kao i sportska javnost.

 

https://youtu.be/pOs6mQXhTgs

 

 

 

-Mi danas pokazujemo da smo klub koji nikada nije promenio svoje ime, a ostvarili smo i vrhunske rezultate na ovim prostorima. Džudisti “Partitzana” jedini su bili prvaci države, a da to nije klub iz velikog grada nego iz provincije – rekao je Svetislav Vukmirica.

Danas džudo klub ima oko 150 takmičara i trudi se da iznedri vrhunske sportiste.Promociji knjige prisustvovao je i legendarni kikindski džudista Slavoljub Kosanović. On je član kluba od samog početka.

-Drago mi je kada vidim poznata lica, a naročiti nekadašnje sportiste na jednom mestu. Klub koji ima ovakvu istoriju i dalje funkcioniše odlično i puno mi je srce kada to vidim – istakao je Kosanović.

Ovaj klub veliku podršku ima od lokalne samouprave.

-Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada. U džudo klubu “Partizan” rezultati su proporcionalni talentu i kvalitetnom radu. Na sve uspehe kikindskih džudista smo veoma ponosni – zaključio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Godine 2006. džudisti iz Kikinde bili su ekipni prvaci države i prvi srpski šampioni, jer je tada Srbija postala samostalna država. Pojedinačno najznačajnije uspehe ostvarili su: Dragan Ciganović, Jožef Detari i Tijana Radić koji su dobili status nacionalnog sportiste.