Veliki baletski koncert Danila Stankića, 10.avgusta u Narodnom pozorištu

Sugrađanin, Danilo Stankić, koji je poznat kako Kikindi, tako i u Srbiji ali i šire, nakon završenog baletskog usavršavanja u Zagrebu, otišao je u Dubrovnik gde sada živi i gde se bavi animacijom. Ono što govori u prilog dobrom vaspitanju, kulturi i jakim emocijama, svakako je potreba ovog mladog umetnika da se zahvali svima, koji su ga, kako kaže podržali, kada je bilo najteže. Koncert je rađen prema motivima iz njegovog života i nosi naziv „Put duše“, te predstavlja i autobiografsku priču, koju je Stankič pretočio u moderno baletski performans, u čijoj realizaciji mu pomažu prijatelji.

Dugogodišnje prijateljstvo koje traje od najranijeg detinjstva, uz časove baleta traje i danas i ima svoju budućnost, a dokaz tome je i zadovoljstvo, koje su ispoljile kikindske poznate balerine. Sofija Udicki, završila je nižu baletsku školu i nastavlja da se bavi baletom, kroz razne projekte. Kako kaže, rado se odazvala pozivu kolege, čiji rad ceni i poštuje.

 

Teodora Ćilirov je momentalno u Novom Sadu i tamo se angažuje, kada je balet u pitanju, ali joj je matična kuća ipak draža.

 

Jedinstveni baletski spektakl, koji priprema Danilo Stankić, momak potekao iz Kikinde, kao baletski koncert zahvalnosti gradu i sugrađanima Kikinđani će moći da pogledaju 10. avgusta, u Narodnom pozorištu. U najavi je i veći broj gostiju, pored kikindskih balerina i najmlađe balerine kikindske Baletske škole će biti deo priče.  Ulazak za ovaj hepening se ne naplaćuje.