Velika ulaganja u kikindske vrtiće

U prethodnom periodu u objekte PU “Dragoljub Udicki” investirano je oko 30 miliona dinara. Uz lokalnu samoupravu i predškolsku ustanovu sredstva za neophodne radove obezbedio je i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Pojedini vrtići kompletno su rekonstruisani.

-Posle više decenija zapuštenosti potpuno je adaptiran vrtić “Maslačak” u Bašaidu . Prilikom ove investicije imali smo i pomoć UNDP-a koji su izdvojili četiri milona dinara za radove – istakla je Stanislava Hrnjak, članica Gradskog veća.

Grad Kikinda opredelio je je tri miliona dinara za rekonstrukciju objekta “Naša radost” u Kikindi.

-Tu su radovi još uvek u toku i vrlo je verovatno da se do 1. septembra neće privesti kraju. Direktor ustanove će sa roditeljima doneti odluku o tome koji vrtići će biti alternativa dok radovi ne budu gotovi. U “Našoj radosti” menjaju se podovi, zamenjeni su prozori, urađena je izolacija vlage, radi se fasada – dodaje naša sagovornica.

U vrtiću “Poletarac” u Kikindi sve radne sobe su okrečene, postavljen je topli pod, rekonstruisan je sanitarni čvor. Radovi će biti nastavljeni jer je i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odobrio novac.

-Odobreno je 1,7 miliona dinara za zamenu prozora. “Poletarac” je frekventan vrtić i svi će videti veliku promenu od 1. septembra. Osim dvorišta koje je prošle sređeno u vrtiću “Bambi” uređen je ulaz u objekat, a ovih dana završiće se i sanacija sanitarnih čvorova.

-Tokom ove godine investirali smo više od 16 miliona, a prethodne 22 miliona dinara. To su značajna sredstva za predškolsku ustanovu. Važno nam je da i vrtići na selima ne budu zapostavljeni tako da ćemo obezbediti sredstva za zamenu prozora u vrtiću “Šilja” u Novim Kozarcima – rekla je Stanislava Hrnjak.

Uloženo je i u adaptaciju vrtića “Miki” na Mikronaselju, koji pohađa veliki broj dece. Rade se topli podovi i sanitarni čvorovi. Za “Bambi” i “Miki” obezbeđeno je oko četiri miliona dinara. U delu vrtića stigao je i novi nameštaj. Ulaganja su rezultat rada i posvećenosti lokalne smouprave, kao i želje da vaspitno-obrazovne ustanove u gradu dobiju izgled kakav zaslužuju, zaključila je naša sagovornica.