Velik dan za izbegličke porodice

Postavljanje kamena temeljca za novu zgradu namenjenu prognanim porodicama iz BIH I Hrvatske budno su pratili budući korisnici . Neskrivena radost na njihovim licima otkrivala je olakšanje koje donosi skidanje velikog tereta sa leđa.

Ivetić Vesa je sa svojom, tada tročlanom porodicom izbegla iz Bosanskog Grahova. Put ih je naveo u Kikindu. Ovde im se rodio još jedan sin, a u jednom od 25 stanova u koji će se useliti na proleće, na njihovu veliku radost useliće se i buduća snaja i očekivana prinova.

Radost je velika, u jednom momentu ne mogu ni da verujem da se to dešava. Dugo smo čekali i sad nam do proleća neće biti tako dugo da sačekamo da sve bude završeno. Do sada smo skromno živeli, borili se, radili i zadovoljni smo, podelila je svoja razmišljanja sa nama Vesa Ivetić.

 

Mirjana Rotarov u Kikindu je došla 1991. godine ostavljajući za sobom sve što je sa suprugom Goranom stekla u rodnom Šodolovcu nadomak Osijeka. Uzbuđenje što će se na proleće sa suprugom i sinovima Miroslavom i Vladimirom uselii u novi dom, ne prestaje.

Pozitivna energija u meni zato što će doći dan da budem u svom stanu i dobiti mogućnost da ga otkupim za sebe i svoju porodicu. U kiriji sam, od 91.smo ovde, otišla sa svog ognjišta i po tuđim kućama, zaista veliki dan za mene i za moju familiju, iskrena je Mirjana.

Zbrinjavanje izbeglih se nastavlja. Uskoro će 13 porodica dobiti građevinski materijal a potom bi trebalo da usledi izgradnja još jedne spratnice u ulici Dušana Vasiljeva.