Većina fudbalskih klubova odnela pobede

U 23. kolu Vojvođanske lige Istok fudbaleri “ŽAKAsa 3:1 savladali su ekipu “Begej” iz Žitišta. Pobeda na stadionu Vašarište dovela je do toga da se “žuti mravi” sa 29 bodova nalaze na 10. poziciji. Slavili su i fudbaleri OFK “Kikinde 1909”. Na gostovanju u Banatskom Karađorđevu pobedili su “Jedinstvo” sa 2:1. Takođe u gostima “Kozara” iz Banatskog Velikog Sela sa 2:1 odnela je pobedu protiv BAK-a u Beloj Crkvi. Fudbaleri novokozaračke “Slobode” trebali su da budu domaćini “Radničkom” iz Kovina, ali kako se ovaj tim nije pojavio, upisan je službeni rezultat od 3:0 u korist domaćina.

Kozara” je i dalje na vodećoj poziciji sa 57 bodova, sa 44 boda “Sloboda” je treća, a OFK “Kikinda 1909” je na 13. poziciji sa 25 bodova.

U utakmicama Područne lige Zrenjanin u Mokrinu je odigran komšijski derbi „Delija“ je sa 2:1 savladao ruskoselsku “Crvenu zvezdu” . Kao gost „Polet“iz Nakova pretpeo je poraz od 4:1 od „Naftagasa“ iz Elemira.

Delija“ se i dalje nalazi na šestom mestu sa 38 bodova, „Crvena zvezda“ je deveta sa 31. bodom, dok je „Polet“ 13 sa 27 bodova.

U 13. kolu Međuopštinske lige Kikinda-Žitište takođe je odigran komšijski derbi. Bašaidska „Vojvodina“ gostovala ekipi „Napredak“ iz Banatske Topole, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Bašaiđani i dalje zazuzimaju vodeću poziciju sa 34 boda, dok je Napredak“ sedmi sa 15 bodova.