Veče muzike i darivanja…

Pevačko društvo “Kornelije Stanković” priredilo praznično veče muzike,  u kom su preovladavale božićne i novogodišnje teme oduševilo je publiku, koja je i učestvovala u pevanju poznatih numera.

 

Pozitivna energija i želja da se kroz saradnju ajmlađih i starijih glasova objedinjeno donese zvuk praznika,  uspešno je dočekana i nagrađena aplauzom mnogobrojne publike. Kako je navela Eva Francuski Aranjoš, dugogodišnja koordinatorkinja i dirigentkinja hora, ovoga puta je program bio malo drugačije osmišljen.

-Uključili smo decu iz organizacije “Čigra” da i oni osete kakav je to osećaj kada javno nastupaju, a i  mi da imamo mogućnost da im poklonimo novogodišnje paketiće i da nastupimo sa njima. Tu su i mališani iz vrtića “Pčelica”. Svi pevamo, a neki će i igrati. Mi smo već imali iskustva da pevamo sa decom, te smo došli na ideju da uvedemo i decu iz Čigre. Samo smo jednu probu imali, ali smo se dobro uklopili…

 

U prvom bloku zajedno su sa decom obradili pesmu YU grupe “Za milion godina”, pa zatim su izveli voćni kanon, a koreografija je bila upotpunjena posebnim rekvizitima i na kraju novogodišnju čestitku.

 

U toku trajanja koncerta pojavio se i Deda Mraz, koji je najmlađima iz vrtića “Pčelica”, koji su učestvovali pesmom i igrom kao i i članovima “Čigre” , koji su takođe nastupili zajedno sa horom, podelio novogodišnje paketiće i time još više ulepšao prazničnu atmosferu