“Veče koje trenutke nosi u večnost”na poklon Kikindi

„Veče koje trenutke nosi u večnost“ šesto je koncertno veče koje su kikindski muzički umetnici poklonili sugrađanima. Svečana sala Narodnog muzeja i ovoga puta je bila premala da primi sve koji su želeli da uživaju u lepoj i kvalitetno osmišljenoj večeri.

Veče lepih i prijatnih nota, veče prijatelja i zaljubljenika u romantiku i nežnu ljudsku priču sinoć je povezalo  istomišljenike, pod krovom Narodnog muzeja, da uživaju i prepuste se trenutku koji nosi u večnost.

Kikinda je šesti put imala priliku da u jednoj nezaboravnoj noći čuje, vidi i uživa u talentu kikindskih umetnika, koji nošeni entuzijazmom u jednoj februarskoj noći poklanjanju romantiku. Idejni tvorac priče koja ne bledi, u kojoj se prožimaju prijateljstvo, romantika i ljubav je pijanistkinja, Liljana Sivčev:

-Ovo je šesto veče, a meni je osmo. Ja sam dva puta imala nastup na Simpozijumu TERRA zahvaljujući mojim dragim prijateljima Slobodanu  i Miroslavi Kojić. Ovo veče je osmišljeno sa izuzetnim umetnicima. Profesorka Marija Miljković je govorila svoju autorsku poeziju, diplomirani arheolog Marina Dević je govorila takođe svoju poeziju, nastupila je naša istaknuta estradna umetnica Gordana Adamov Lana, vokal uz pratnju svog supruga Žarka i klavirsku pratnu Vladimira Kovačeviča, zatim  veličanstveni violinista Srđan Stojanović. 

Zahvalila bih se, u ime učesnika i publike  direktorici Lidiji Milašinović, sa kojom imamo izuzetnu saradnju. Verujem i da je i ovo veče ostalo u sećanju kao veče za pamćenje. Ne zaboravimo da kada glazba potpuno utihne i reč pesnika u srcu se i dalje čuje.

Onu finu tananu nit kada poezija prenosi potpunu i iskrenu emociju, publika je mogla da osteti u autorskim rimama profesorice Marije Miljković.

-Ja nisam do sada prisustvovali ni učestvovala na ovim večerima. Gospodin Kovačević želi da dobra i prava muzika dopre do onih koji znaju to da cene i eto, godinama  organizuje te koncerte. Sada je dodao i malo poezije.

Ja sam bila zaista počastvovana, mada sam se malo nećkala i to ne zato što mislim da mi se ne bi dopalo, nego sam se malo od svega već odvojila, ali sada mi je puno srce. Videla sam da su svi ovo veče stvarno emotivno doživeli, tako da smo uživali i mi izvođači, a i publika.

Svoj talenat po ko zna koji put Kikindi je dokazala i istaknuta estradna umetnica Gordana Adamov Lana:

-Bila mi je izuzetna čast večeras da učestvujem u ovoj divnoj večeri i to da pevam ono što sam nekada davno volela da izvodim.  Ljudi misle da ja pevam samo jednu vrstu muzike. Za mene je muzika sve, ja ne delim: narodna, zabavna, kancona, starogradska, romansa. Ja volim da pevam, hvala Bogu da govorim tri jezika, engleski, francuski i italijanski,  pa znam šta pevam. Znate, pevati neku pesmu bez emocija, onako, bez razumevanja zbog jezičke barijere, to vam je….kao čovek bez duše.

A svih ovih godina, birajući samo prave i kvalitetne učesnike, u potpisu kao organizator stoji ime profesora klavira, pijaniste Vladimira Kovačevića. Publici su se poklonili i Srđan Stojanović, violina, Vladimir Borjanov flauta, orkestar Lambada i Žarko Adamov harmonika, kao i bračni par Badrljica. Svi oni zajedno sa publikom, dali su pečat lepoj februarskoj noći, uz obećanje da se vidimo i dogodine.