Veća ulaganja u sela iz gradskog budžeta

Trećina stanovništa Grada Kikinde živi na selima, a gradska uprava deo novca koji se sliva u budžet izdvaja za bolje funkcionisanja svih devet mesnih zajednica. Kako je istakao Goran Dumitrov, član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice lokalna samouprava trudi se da ulaganja budu ravnomerna u svim selima, a samodoprinos u mesnim zajednicama je povećan što je pokazatelj da meštani sela pronalaze posao.

-Tako se na najzdraviji način puni gradski budžet. Već nekoliko godina nema zaduženja kako bi se realizovale značajne investicije. U svim selima na objektima koji su u vlasništvu grada ili mesne zajednice u toku su adaptacije i sanacije, ali ima i kapitalnih investicija – rekao je Goran Dumitrov.

Održavanje sednica Gradskog veća doprinelo je da se čuju problemi meštana sela u direktnom kontaktu sa gradonačelnikom Pavlom Markov i njegovim saradnicima. Ujedno, na licu mesta dobijaju se odgovori na postavljena pitanja.

Radi se i plansko -tehnička dokumentacija u mesnim zajednicima. Ona je doprinela da NIS započne investicije, kao i da se u Nakovu i Novim Kozarcima rekultiviše prostor za šta je od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine dobijeno po 3,9 miliona dinara.U Sajanu je planirana izgradnja dečijeg igrališta, završava se fasada na crkvi u Iđošu.

-Prvi put će se investicioni potencijali sela uvrstiti u internet prezentaciju Grada Kikinde što je jako značajno. Gde god da se predstavlja lokalna samouprava i sela će biti uključena – zaključio je Dumitrov.

U drugoj polovini godine realizovaće se i javni radovi koji će se sufinansirati iz gradske kase sa tri miliona, dok je Republika opredelila 2,4 miliona dinara. To će omogućiti da se zaposle 44 osobe od čega će 34 raditi na selima.

Cilj gradske vlasti je i da se asfaltiraju sve ulice u selima u kojima nema kolovoza. Dumitrov je pozvao sve meštane sela da se za sve nedoumice, dobre ideje, inicijative obrate zaposlenima u kancelariji za mesne zajednice.