Vaterpolisti iz Francuske na pripremama u Kikindi

Vaterpolo ekipa Livry -Gargana iz Pariza nalazi se na destodnevnim pripremam u Kikindi. Gosti iz Francuske vredno treniraju u SC “Jezero” i veoma su zadovoljni uslovima u našem gradu.
-Škola vaterpola u Srbiji je odlična, a posebno se zahvaljujem na saradnji koju su nam pružili Kikinđani – rekao je trener Gabrijel Novaček.
Vaterpolisti Livry-Gargana igraju u drugoj ligi Francuske gde zauzimaju drugo mesto na tabeli. Luj Luvrel, kapiten tima iz Pariza zadovoljan je načinom rada, a pohvalio je Kikinđane, kao dobre sparing partnere.
Za obnavljanje saradnje dva kluba zaslužan je Mirko Kozarski, Kikinđanin koji igra u francuskom klubu na mestu golmana.

-Saradnja je prvenstveno ideja predsednika kluba koji je iz Srbije i koji je želeo da se Francuzima približi srpska škola vaterpola. Iako su pripreme bile naporne zadovoljni smo – rekao je Mirko Kozarski, golman.
Pino Dragojević, trener PVK ŽAK smatra da su ovakve saradnje neophodne kako domaćim tako i igračima koji dolaze na pripreme.


Milorad Aleksić, jedan od vaterpolista ŽAK-a i odlazeći predsednik kluba očekuje da će i u narednom periodu klubovi biti u dobrim odnosima.
U prijateljskoj utakmici ŽAK je izgubio od Livry -Gargana rezultatom 13:5. Već sutra kikindske vaterpoliste očekuje susret sa zrenjaninskim “Proleterom”. Utakmica na bazenima SC “Jezero” počinje u 19 sati.