Vandalski čin za svaku osudu: Izbušene gume na službenom automobilu TV Rubin

Ekipa TV Rubin danas je bila neprijatno iznenađena prizorom koji je zatekla ispred prostorija naše firme. Kada su prepodne, oko pola 9, novinarka i snimatelj krenuli na teren, uvideli su da su na službenom automobilu TV Rubin parkiranom u Svetosavskoj ulici, izbušene gume. Za sada nepoznati počinioci probušili su dve gume na vozilu Televizije Rubin.

Kako su nam potvrdili u vulkanizerskom servisu, materijalna šteta naneta je nekim oštrim predmetom ili sečivom. Kako nijedan drugi parkirani automobil u okolini niti na obližnjem parkingu nije bio oštećen, smatramo da je ovaj vandalski čin ciljano uperen prema našoj medijskoj kući.

O ovom incidentu odlučili smo da ne ćutimo već da obavestimo javnost pitajući se kome to smeta izveštavanje jedine lokalne televizije u severnom Banatu.

Necivilizacijski čin zaslužuje svaku osudu i šalje lošu poruku, a najviše govori o samim počiniocima čijim se mogućim motivima, ovom prilikom, nećemo posebno baviti.

Podsećamo da je bilo kakav pritisak na novinarsko izveštavanje i uređivačku politiku medija nedopustiv.

Ono što, takođe, ovom prilikom možemo da konstatujemo je da se još jednom potvrđuje potreba za postavljenjem video nadzora i sigurnosnih kamera na više lokacija u gradu, kako bi bezbednosna situacija na ulicama bila poboljšana.