Uz neodoljive promotere i ukusne đakonije Somborci pozvani na 36. Dane ludaje

Posle Bora, predstavnici Turističke organizacije Kikinde uz najlepšu i najslađu podršku kostimiranih predškolaca i ukusne specijalitete od bundeve pozvali su Somborce da nam na najvećoj i najpoznatijoj kikindskoj manifestaciji budu dragi gosti i od 9. do 12. septembra uživaju u brojnim, raznovrsnim sadržajima 36. Dana ludaje. Kako je današnji kišovit i hladan avgustovski dan više nalik novembarskom, promocija planirana na Trgu svetog trojstva i gradskom šetalištu održana je u svečanoj sali gradske kuće. Narandžasta povorka ubedljivo je osvojila simpatije Somboraca što potvrđuje i Danijela Vujko iz Turističke organizacije tog grada.

U julu smo bili gosti Kikinde i jedva smo čekali da uzvratimo gostoprimstvo. Kiša nas je omela da se program održi onako kako je planirano, defileom kroz grad, ali promocija je zaista odlična. Za svaku pohvalu je na ovako živopisan način predstaviti Dane ludaje. Nadam se da će i odziv Somboraca biti dobar rekla je Vujko.

Da su mališani zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima uložili mnogo rada i kreativnosti kako bi autentično i atraktivno predstavili tradicionalnu kikindsku svetkovinu koja slavi bundevu, ukazuje Snežana Komanov, glavni vaspitač u vrtiću „Miki“.

Iako je raspust, i deca i roditelji svojski su se potrudili u pripremi. Deca su naučila narodne pesme, a roditelji uložili veliki trud da izrade prelepe kostime. Mališani vole da se prikažu kroz muziku i pokret- navodi ona.

Kakav to program očekuje posetioce četvorodnevne manifestacije koja je pre četiri godine ponela titulu najbolje u Srbiji, predstavila je Jasmina Milankov, v.d.direktorica Turističke organizacije grada Kikinde.

Kikinđani rado dolaze u Sombor, pa smo smatrali da je pravo vreme da organizovano dođemo i uverimo Somborce zbog čega bi trebalo da posete najveću i najmasovniju manifestaciju na severu Banata. 36. put slavimo bundevu uz bogat banatski fruštuk, evropski kutak, gostinsku sobu, izložbe, kulturna dešavanja, muzički program. Karnevalskoj povorci kostimiranih mališana ove godine pridružiće se mažoretkinje iz Herceg Novog. Time će nezvanično i biti otvoreni Dani ludaje. Rekordi u najtežim i najdužim plodovima postavljeni su 2019. godine, videćemo hoće li biti oboreni. Dovoljno smo blizu da Somborci dođuporučila je Milankov dodajući da će saradnja uspostavljena sa Turističkom organizacijom grada Sombora zasigurno uspešno biti nastavljena.

Narednih dana nastavlja se promocija 36. Dana ludaje-u ponedeljak u Zrenjaninu i Novom Sadu, a u utorak u Beogradu.