Uvredljivo obraćanje odbornicima

Mićo Stojanović na sednici održanoj prošle nedelje ponovo se neprimereno obraćao odbornicima, ali i članovima Gradskog veća. Nakon što je obrazložen izveštaj o izvršenju budžeta za prvih pola godine odbornik grupe “Odbranimo Kikindu” imao je negativne komentare.

-Zadužili ste ovako po kojeg odbornika da izađe i pohvali sve ovo što radite pogotovo u zdravstvu, recimo izađe gospodin i pohvali se kako su sepcijalizacije odobrene, a ne kaže da su za te specijalizacije uslov učlanjenje u SNS – kazao je Mićo Stojanović.

Na komentar o dodeli specijalizacija odgovorio je Dušan Prekratić, odbornik Srpske napredne stranke.

-Odgovorno tvrdim da trenutna kadrovska politika u zdravstvu nije stranačka kako vi navodite što je lako proverljivo. To se razlikuje od prethodnog perioda kada su se specijalizacije dodeljivale isključivo preko političkih stranaka, kada nije bilo plana specijalizacija i kada su se dodeljivale preko noći – odgovorio je Dušan Prekratić, odbornik SNS.

Stojanović nije zaobišao ni članove Gradskog veća između ostalih Gorana Dumitrova,koji je govorio o tome šta je sve urađeno na selima od početka godine.Nisu bili pošteđeni ni zaposleni u JP Kikinda kada je na dnevni red došao izveštaj o radu ovog preduzeća za prethodnu godinu.

-Ja se pitam šta vam radi ovih , čini mi se po tabeli, 15 zaposlenih u tom trustu mozgova, inženjerskih šta to oni rade pa su ostvarili 19 odsto realizacije ovog vašeg izveštaja – rekao je Stojanović.

Na sve uvrede ragovao je Milenko Jovanov pokrajinski poslanik i odbornik u lokalnom parlamentu.

-Ne mislim da treba da objašnjavate da se ne kaže gromila, nego gomila, mislim da bi vam to bio uzaludan posao. Mislim da ne treba da razjašnjavate šta znači reč transakcija i u kojim rečeničnim sklopovima se koristi, ali nema prava nikoga da vređa. Ovo je treći put da je izašao za govornicu i sva tri puta iskoristio priliku da vređa, da nipodaštava ljude koji nešto rade u ovom gradu, odborničku većinu, ne nudeći pri tom nikakve argumente nego tako po starom dobrom običaju prepričava kafane i kafanske priče, doduše bez kolenica ovog puta. U želji da ispadne zanimljiv ili ne znam šta da odglumi opozicionara koji želi da se probije pored dve veličine Željka Bodrožiča i Mikija Panića da i on nekako umuva tu da to više ne bude dvojac nego trojac. Možda je kolega malo nervozan, oduzet je mandat zbog zatvorske kazne možda ga je to malo poremetilo, malo ima nekih asocijacija, ali to nije naš problem i mi nećemo da trpimo ovde da nas bilo ko vređa – zaključio je Milenko Jovanov, pokrajinski poslanik i odbornik SNS

Iako je ponovo tražio reč po poslovniku predsednica Skupštine Grada Stanislava Hrnjak Mići Stojanoviću nije dozvolila da se obrati za govornicom.