Usvojen plan i program poslovanja JP “Autoprevoz” za 2017. godinu

Programom poslovanja JP “Autoprevoz” za 2017. godinu, koji je većinom glasova usvojen na sednici Skupštine Grada planiraju se ukupni prihodi u iznosu od 319, 8 miliona dinara,a najviše sredstava ostvariće se od prevoza putnika u međugradskom i prigradskom saobraćaju. Plan i program poslovanja usvojen je većinom glasova, ali je prethodila rasprava inicirana od strane opozicionih odbornika.

Mićo Stojanović iz Odborničke grupe “Odbranimo Kikindu” kritikovao je sadašnje rukovodstvo “Autoprevoza”, jer kako je naveo, nema zaliha osnovnih sredstava,zbog kupovine polovnih autobusa, a skrenuo je pažnju i na to da određen broj autobusa navršava 10 godina rada, pa neće moći da učestvuje na tenderima za prevoz đaka .

Dušan Markovljev istakao je da je “Autoprevoz” godinu završio pozitivnim bilansom, a plan je da se to nastavi i u narednoj.

-Planom i programom poslovanja za 2017. godini povećaće se zarade zaposlenima, a obnoviće se i vozni park kupovinom repariranih vozila. Osnovnih sredstava za rad ima dovoljno jer se vodi računa o putnicima, kao i o radnicima koji voze autobuse – istakao je Markovljev.

Tokom 2017.godine planirana je nabavka polovnih autobusa, minibuseva i jednog putničkog vozila iz sopstvenih sredstava u iznosu od 24,2 miliona dinara.