Uspešni kikindski enigmatičari

Proteklog vikenda u Subotici su održani 17. Susreti enigmata Srbije, a Enigmatski klub „Kikinda“, treću godinu zaredom, najuspešniji je u našoj zemlji.

U konkurenciji 60-tak učesnika za Kikinđani su nastupila šestorica takmičara raspoređenih u dve ekipe. Slavko Bovan je pobedio u dve najvažnije zvanične discipline, te je osvojio pehar namenjen najboljem sastavljaču ukrštenica, kao i pehar za najboljeg rešavača u Srbiji.

Od osnivanja kluba sva takmičenja u Srbiji protiču u potpunoj dominaciji Kikinđana, pa su prethodnih godina ostvarene pobede u svim zvaničnim i revijalnim disciplinama, osim u šahu. Taj „propust“, ove godine, ispravio je Dobrivoje Jerinkić koji je trijumfovao na vrlo jakom turniru enigmata-šahista.

U sve tri zvanične discipline ostvareni su izvanredni rezultati. Prva ekipa Kikinde osvojila je dva prva i jedno drugo mesto, dok je druga ekipa zabeležila dva druga i jedno treće mesto. Zlatan Pupezin, predsednik EK „Kikinda“, koji se enigmatikom bavi 60 godine, ovogodišnji je dobitnik povelje za životno delo koju dodeljuje Enigmatski savez Srbije.