Uspešni džudisti “Partizana”

Na pojedinačnom prvenstvu države, koje je održano u Zrenjaninu, džudisti kikindskog „Partizana“ su u kategoriji mlađi pioniri i pionirke osvojili dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Zlatnim medaljama su se okitili Nadja Ilicin, kao i Milorad Barbul, srebro je pripalo Tiboru Kaločanju i Dunji Mutavdžić, dok je bronza pripala Luki Mićiću. Sa džudistima dugo godina radi priprema ih dokazana džudiskinja Tijana Radić, koja smatra da je naša ekipa pokazala svoj timski način predstavljanja…

 

-Naši takmičari su svojim učešćem uspešno doneli pet medalja, dva zlata, dva srebra i jednu bronzu. Moram da naglasim da je naš takmičar Marko Mićić koji ima kontinuitet u ostvarivanjju rezultata  tokom cele godine, nažalost na ovom takmičenju izgubio u prvom kolu, ali to je rezultat njegove treme i pogrešnih sudijskih odluka…

Najbolji džudisti u konkurenciji mlađih pionira odmeravali su snage u subotu na  Prvenstvu Srbije na tri borilišta Kristalne hale u Zrenjaninu.

 

Zvanje najuspešnijih takmičara poneli su i članovi kikindskog džudo kluba Partizan. Kako smo mogli da čujemo, mladi džudisti su većinom zadovoljni svojim uspehom, koji su gradili tokom godine, kao i celokupnim timskim rezultatima.

 

Džudo klub „Partizan“ je proglašen za najbolji klub u ekipnoj konkurenciji i tu titulu deli sa beogradskom „Crvenom Zvezdom“. Inače, Džudo savez Srbije i ove godine je na ovaj način organizovao Svetski dana džudoa, koji obeležavaju svi džudisti i ljubitelji ovog olimpijskog borilačkog sporta.