Uspešne gimnazijalke

Školska godina bliži se kraju i polako počinju da se sumiraju rezultati. U Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ ponosni su na sve svoje učenike. Poseban akcenat ovoga puta stavljen je na Nataliju Ćoškov i Ivanu Miličić, učenice koje su u svojim sferama interesovanja ostvarile zapažene rezultate. Natalija je veliki uspeh ostvarila u sportu:

-Bila sam na republičkom takmičenju iz streljaštva u Smederevu, osvojila sam drugo mesto, a mentor mi je bio Vasa Mikalački.

Pored Natalije, svoje rezultate predstavila je i Ivana Miličić, koja je na republičkom takmičenju u Beogradu iz psihologije, osvojila drugo mesto. Ona se predstavila radom, koji je svoju prvu prezentaciju imao na republičkoj smotri talenata:

-Učestvovalo je 13 takmičara, a ja sam osvojila drugo mesto, koje delim sa jednim kolegom iz Novog Sada. Takmičenje se sastojalo iz dva dela. Prvog dana sam predstvila svoj naučno istraživački rad, koji govori o povezanosti vaspitnih stilova roditelja i preferencije ljubavnog stila adolescenta.

Narednog dana osvojila je maksimalan broj bodova na testu znanja. Psihologija je oblast kojom Ivana želi i dalje da se bavi i detaljnije je istražuje.

Njena mentorka bila je profesorica psihologije Miljana Kitanović. Ona je ponosna kako na svoju učenicu, a posebno zadovoljstvo u celoj ovoj priči donosi činjenica da su njih dve u Beogradu predstavljale Gimnaziju „Dušan Vasiljev“, te da iza njih nestoji nijedan regionalni centar za talente.

Učenice i mentore sada očekuje raspust i zasluženi odmor. Oni se nadaju da će i u narednoj školskoj godini ponoviti uspehe.