Uspesi učenika Tehničke škole

Početkom marta, kada su počela sva takmičenja, učenici Tehničke škole, već po tradiciji nizu uspehe na svim poljima. Saobraćaj, mašinstvo, područje elektrotehnike, motivišu ove đake da koristeći i svoje slobodno vreme, što bolje savladaju gradivo, ali ga i nadograđuju nizom priprema za takmičenja, u kojima im pomažu nastavnici. Direktorica Nadica Bogdan, smatra da je dobra saradnja, ustvari temelj, koji su ovi đaci izgradili baš u ovoj školi, što je izuzetna smernica za dalji napredak, a ujedno je iskoristila priliku da još jednom pohvali rad kolektiva škole.

Među učenicima su republički pobednici iz raznih predmeta, zatim đak generacije, kao i učesnici međunarodnih takmičenja. Ovoj plejadi dobrih i uspešnih đaka pridružio se i Boris Mihajlov, koji je pre dve godine došao iz Rusije, a već je uspeo da se plasira na takmičenju, lagano savladavši jezičke barijere. Nastavnica programiranja, Jasmina Almaši kaže da je rad sa učenicima, koji žele i znaju da uče velika proivilegija, te da je veliko zadovoljstvo kada u redovima škole postoji tako impozantan broj vrednih učenika.

Inače, bar kada je programiranje u pitanju, što jeste sfera najvećeg interesovanja u Tehničkoj školi petoro učenika je osvojilo rezultate i visoke plasmane. Osim programiranja, đaci ove škole su izuzetan uspeh pokazali  i na takmičenjima iz fizike, književnosti, kao fizičkog vaspitanja.