Uspešan učinak fudbalera

U četvrtom kolu Vojvođanske lige grupa Istok četiri kluba iz Kikinde odnela su pobede.

Kozara” iz Banatskog Velikog Sela sa 2:0 pobedila je ekipu “Mladosti” iz Omoljice. U gostima, fudbaleri OFK “Kikinde 1909” bili su nadmoćniji od “Vojvodine” iz Perleza koja je savladana rezultatom 1:0. Novokozaračka “Sloboda” takođe na gostujućem terenu sa 2:0 trijumfovala je u Plandištu protiv “Sloge”. Fudbaleri ŽAK-a iskoristili su prednost domaćeg terena i na stadionu Vašarište pobedili “Begej” iz Žitišta 2:1. Jedini poraz od klubova koji se takmiče u ovoj ligi pretpeli su Nakovčani. “Polet” je sa 5:0 poražen od “Jedinstva” u Banatskom Karađorđevu.

U Područnoj ligi Zrenjanin takođe je odigrano četvrto kolo. Dva naša kluba ne mogu se pohvaliti učinkom. Ruskoselska “Crvena zvezda” igrala je nerešeno 1:1 u Novom Miloševu sa “Vojvodinom”. Bašaidska “Vojvodina” poražena je u gostima od “Mladosti” iz Lukićeva rezultatom 1:3.

U Međuopštinskoj ligi Kikinda – Žitište odigrano je drugo kolo. Fudbaleri “Borca” iz Iđoša izgubili su kući od “2.oktobra” iz Kumana rezultatom 1:2. Mokrinski “Delija” slavio je pobedu u Hetinu jer je savlado ekipu “Terekveša” rezultatom 3:2. “Napredak” iz Banatske Topole takođe je odneo značajnu pobedu u Međi gde su fudbaleri “Proletera” savladani sa 4:1.

Narednog vikenda najinteresantniji će biti derbi koji će biti odigran posle više godina. Na Gradskom stadionu u 16 sati sastaće se OFK “Kikinda 1909” i ŽAK.