Uspešan početak masovne vakcinacije protiv virusa korona u Kikindi

Uspešan početak masovne vakcinacije protiv virusa korona u Kikindi

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera bio je otvoren do 18 sati, a sat vremena pred njegovo zatvaranje, od dr Sandre Radlović saznajemo kako je protekao prvi dan masovne imunizacije u Kikindi.

-Pri kraju smo prvog dana imunizacije, sve je proteklo u najboljem redu. Od ukupno prijavljenih 215 pacijenata, 209 nam se javilo na pregled. 19 pacijenata smo vratili iz raznoraznih razloga, neki su imali akutne bolesti, neki temperaturu, neki su bili na antibiotskoj terapiji. Od 209, njih 189 primilo je danas vakcinu, i do sada nam se niko nije javio da je imao neku neželjenu reakciju. Nadamo se da će tako i ostati. Vakcinacija se sutra nastavlja, svi građani koji su se prijavili preko eUprave biće pozivani telefonom, već su i pozivani tokom dana, međutim i oni koji dođu ili pozovu kol centar lokalne samouprave sve njih primimo i niko ne bude vraćen. Evo i sada, pacijenti ulaze, vakcinalni punkt radi do 18 sati. Pozivam sve sugrađane koji su zdravi i koji u ovom momentu mogu da se vakcinišu da dođu. I oni koji nisu uspeli da se prijave putem eUprave, a dođu ovde, biće vakcinisani, ako ispunjavaju sve medicinske uslove- kaže dr Sandra Radlović, epidemiolog i direktorica ZZJZ Kikinda.

-Potvrda o vakcinaciji dobija se nakon druge doze jer ovo nije kompletna vakcinacija.Imunizacija protiv kovida 19 ide u dve doze, sledeća se prima za tri nedelje-pojašnjava dr Radlović.