Uspeh nakon turbulentnog perioda za rukometašice „Kikinde”

Nakon burnog perioda previranja u upravi kluba i istupanja iz Super A lige, igračice ŽORK „Kikinda“ posvetile su se partijama i u njima pokazale gde im je mesto.

A mesto im je u samom vrhu, gde se i nalaze uz 10 pobeda i bez poraza. Do kraja sezone ostala je još jedna utakmica, u kojoj ekipa želi da pobedom okonča poluzenu i uzme titulu jesenjeg prvaka:

-Ostala nam je još jedna utakmica da se odigra za vikend protiv ekipe iz Crvenke. Time završavamo ovaj deo prvenstva, nadam se bez poraza, izjavio je za TV Rubin trener kikindskih rukometašica Dragan Mrakić.

Iza ekipe je izuzetno naporan period:

-Bilo je teško, jer je klub napustilo desetak igračica. Ostale su nam igračice koje nisu imale toliko iskustva u seniorskom takmičenju. Ovaj rezultat je došao kao plod rada i zalaganja devojaka, jer su one dale svoj maksimum. Tu je i veliki posao uradila i nova uprava kluba, koja je takođe imala težak zadatak. Zalaganjem svih nas uspeli smo da dođemo do ovih rezultata, dodao je Mrakić.

Devojke su ponosne na uspeh koje su ostvarile, pogotovo što su očekivanja bila na najnižem nivou zbog neiskustva ekipe:

-Tim je podmlađen i imali smo mnogo problema. Na početku sezone smo zacrtali cilj, a to je da budemo pobednice na kraju prvenstva. To ćemo jedino da ostvarimo i na dobrom smo putu, jedino uz treninge, naporan rad i odricanje. Još dosta toga treba da usavršimo u igri. Podjednako moramo unaprediti i napad i odbranu da bi se ostvario rezultat koji je potreban za uspeh, naglasila je Emilija Lazić, kapiten ekipe.

Polusezona se završava u subotu. „Kikinda“ će poslednji meč odigrati pred svojom publikom u hali SC „Jezero“, gde od 18 sati dočekuje ekipu „Laki“ iz Crvenke, koja zauzima deseto mesto na tabeli.