Uspeh kikindskih bokserki na takmčenju u Novom Sadu

Proteklog vikenda održano je drugo kolo Prve lige Sever u boksu za vojvođanski region, na kojem su veliki uspeh ostvarile Kikinđanke Sara Škapik i Dragana Golić.

U jakim i uzbudljivim borbama kikindske bokserke uspele su da izbore titule. Sara Škapik je u uzrastu školaraca pobedila na početku borbe takmičarku iz Slovenije, koja je predala meč između prve i druge runde.

Pobedila sam prekidom u prvoj rundi. Meč nije bio težak, kaže Sara, koja je na ovom takmičenju osvoila pehar za najbolju školarku, dok je njena klupska koleginica Dragana Golić izabrana za najbolju seniorku u Vojvodini:

-Boksovala sam sa prošlogodišnjom prvakinjom države. Pobedila sam je rezultatom 2:1. Meč je bio veoma težak. Uskotro nas očekuje državno prvenstvo u Kragujevcu. Pripreme su intenzivnije, trenizni češći i očekujem dobre rezultate.

Trener OBK „Kikinda“ Slobodan Vujanić ponosan je na uspeh ovih mladih dama, ali ističe da je na prvenstvu suđenje bilo diskutabilno. On je naglasio da treba uložiti još mnogo truda kako bi i ostali kikindski bokseri ostvarili zapažene rezultate.

-Sad počinjemo ozbiljnije da radimo i da „damo gas“. Predsednik i ja smo skrenuli pažnju takmičarima da moraju ozbiljnije da priđu poslu. Imamo razumevanje za njih, pošto pored boksa imaju i brojne obaveze.

Takmičari sa mnogo entuzijazma ulaze u pripreme za državno prvenstvo, koje će biti održano u Kragujevcu. OBK „Kikinda“ planira da nastupi sa devet takmičara i očekuje da će postići veliki uspeh.