Uskoro u “Našoj kući” prostorije za senzornu integraciju

Korisnici i članovi Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ u okviru jesenjih terapijskih aktivnosti uređuju dvorište. U toku leta, u Centru se radilo na sređivanju i prilagođavanju pomoćnih prostorija za razvoj senzorne integracije, koja će se realizovati u   beloj, senzornoj  i slanoj sobi.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite“Naša kuća“ zvanično je imala mali odmor u periodu od sredine jula do sredine avgusta. Kako je rekla direktorica Centra, Vesna Stanaćev, tokom tog perioda sređen je prostor u kom se konstantno tokom cele godine boravi, a u pripremi su i nove sobe, za senzorsku integraciju…

  • “Naša kuća” je imala neki svoj mali prekid, pošto mi nemamo taj svoj čuveni raspust, oni sami odrede neko vreme, kada se ne družimo i kada nismo zajedno u “Našoj kući”. Mi smo taj period iskoristili da sredimo prostor i da ga uredimo. Ono što je konkretno bilo aktuelno to je sređivanje pomoćnih prostorija i u tom prostoru se razvija još jedan program, još jedna usluga u okviru senzorne integracije.. Bitno je reći da će  u okviru tog prostora biti uređene tri sobe, bela, senzorna i slana soba. Korisnici tog prostora mogu biti svi naši sugrađani.

 

Akcije i aktivnosti u Centru su u toku. Uređivanje dvorišta, sređivanje zelenih površina, ali i celog kruga obavljaju zaposleni u Centru, ali i korisnici, rekla je Stanaćev i dodala da je od septembra,  na predlog interresorne komisije Centar za pružanje socijalne zaštite „Naša kuća“ nosilac nove usluge. Naime, za decu koja su u redovnom vaspitno obrazovnom sistemu, u predškolskoj ustanovi, u osnovnim i sednjim školama, kojoj je potrebna dodatna podrška, centar pruža i uslugu ličnih pratilaca.