Uručena priznanja Grada Kikinde

Završetak stare i početak Nove godine pravo je vreme za sagledavanje rezultata onih koji su tokom 2016. godine ostvarili značajne rezulate i promovisali Kikindu . Najzaslužniji su dobili Godišnju nagradu Grada Kikinde, pohavlnicu, a uručena je i nagrada za životno delo.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Pavle Markov istakao je da Kikinda grabi sigurnim koracima napred i dodao da je ove godine, dobijanjem statusa grada, učinjen značajan pomak.

Nagrada za životno delo za doprinos razvoju kulture i pozorišne umetnosti uručena je glumcu u penziji i dugogodišnjem upravniku Narodnog pozorišta Branislavu Šibulu.

Godišnje nagrade pripale su Kompaniji “GRINDEX” , kao društveno odgovornoj kompaniji koja svojim radom doprinosi razvoju zajednice i oživljavanju privrednih potencijala grada Kikinde, ADZNM Gusle ,povodom 140 godina uspešnog rada i postojanja, dr Vladimiru Kljajiću , za plemenit odnos prema pacijentima i razvoj lekarske struke i košarkašici Dajani Butuliji za izuzetan uspeh u sportu i doprinos promociji grada Kikinde.

Specijalna plaketa dodeljena je Slobodnoj zoni „Subotica“, za poseban doprinos razvoju ekonomskih kapaciteta Kikinde.

Pohvalnice su dobili Udruženje žena grada Kikinde , za humanitarni rad i negovanje tradiciju, Udruženje građana “Dora” ,za volonterski rad i doprinos ravoju zajednice i firmi “Kolumbija kafa”, za razvoj preduzetništva.

Svečanosti u Skupštini Grada prisustvovali predstavnici privrednog, društvenog, političkog, kulturnog života grada, a nastupili su Pevačka grupa “Kornelije Stanaković” i Dejan Cukić koji će svirati na Gradskom trgu u novogodišnjoj noći.