Urgentne intervencije i u toku policijskog časa

Građani koji osećaju tegobe i imaju zdravstvenu potrebu, mogu slobodno potražiti pomoć u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u vreme policijskog časa, izjavio je ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je gostujući na tv Prva upozorio da građanima to ne bude izgovor za kretanje u vreme policijskog časa i da se ne zloupotrebljava, javlja Tanjug „Generalno svako ko oseća bilo kakav simptom, može da ode u bilo koju zdravstvenu instituciju i da se ne obazire na policijski čas”, objasnio je Stefanović. I u našem gradu, kako je objasnila u telefonskom javljanju direktorica Doma zdravlja, dr Biljana Marković kontrolisana situacija, a sugrađani se sporadično javljaju i dolaze u Zdravstvene ambulante:

-U toku policijskog časa svi koji imaju tegobe, tipa nekih urgentnih, hitnih stanja, naravno mogu doći do ambulante. Ujedno molimo svoje pacijente da ovu mogućnost ne zloupotrebe, znaju oni šta je hitno stanje.

Pacijenti koji se javljali hitnoj službi ili Zdravstvenim ambulantama uglavnom su sa hroničnim i kardiovaskularnim problemima.

Svim građanima Srbije zabranjeno je kretanje od 17 do pet ujutro ujutro, izuzev pripadnika policije, vojske i službi bezbednosti, propisano je merom Vlade Srbije uvedenom da bi se sprečilo širenje koronavirusa. Od ove zabrane su, uz određene uslove, izuzeti zdravstveni radnici i građani kojima je potrebna lekarska nega, kao i oni koji imaju posebnu dozvolu policije. Lekari, farmaceuti i ostali zdravstveni radnici imaju pravo da se slobodno kreću u vreme policijskog časa, ali je važno da sa sobom imaju licencu.