Uređenje vrtića za potrebe dece

Nakon što je prošlog leta u adaptaciju i sanaciju sedam vrtića Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” uloženo 12,5 miliona dinara, radovi će biti nastavljeni i ove godine. U objektima “Naša radost” i “Poletarac” biće zamenjena stolarija, prozori, urediće se podovi i kupiti nov nameštaj. U vrtići u Bašaidu uskoro kreće kompletna adaptacija objekta vredna četiri miliona dinara.

-Najveća potražnja je za jaslenim grupama. U vrtiću “Miki” planiramo otvaranje još jedne grupe u kojoj će biti najmlađi koji borave u jaslicama. Radovi bi trebalo da počnu početkom juna. Završava se sanacija dvorišta u vrtću “Bambi” – istakao je Vladimir Radlović, v.d. direktor PU “Dragoljub Udicki”.

Dvorište vrtića “Bambi” je bilo neuslovano i loše, a dodatni problem predstavljao je susedni zid koji je postao nebezbedan.

-Između ostalog, u vrtiću “Miki” dogradiće se radna soba za jaslenu grupu, a planirana je i zamena postojećeg grejanje u vrtiću u Sajanu – rekao je Radlović.

U ponedeljak, 3. aprila počeo je i upis dece u vrtće i trajaće do 10. maja. Sva potrebna dokumentaciju za upis može se preuzeti u upravnoj zgradi u Dostijevoj 43 ili u seoskim vrtićima od osam do 13 sati. Kapacitet Predškolske ustanove je 2.000. mesta , a trenutno ima 1.500 dece.

Na zahtev roditelja od ponedeljka u vrtiću “Kolibri” počinje sa radom nova jaslena grupa u kojoj će boraviti mališani od jedne do tri godine, a Radlović kaže da upis u ovu grupu traje do daljnjeg. Deca sa smetanjama u razvoju i bez roditeljskog staranja ne plaćaju boravak u vrtićima, a boravak trećeg i četvrtog deteta finansira lokalna samouprava. Lokalna samouprava prihvatila je  predlog Predškolske ustanove i za 138 najmlađih cenu boravka sa 6.000 mesečno snizila na 4.600 dinara počevši od 1. januara 2017.